2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Prabangus trupininis slyvų pyragas

Ką gi...slyvų uogienė išvirta, tad pradėkime kepti pyragus :) Šis labai skanus. Didesnei kepimo formai (28-30 cm skersmens) reikia:

Pagrindui: 230 g miltų
                115 g šalto sviesto
                65 g cukraus
                žiupsnelio druskos
                šiek tiek citrinos žievelės
                5-6 v.š. ledinio vandens

Įdarui: ~ 800 g slyvų
              40 amarettini sausainėlių

Kremui: 3 v.š. grietinės (20% arba 30%)
             3 v.š. amaretto likerio
             1,5 v.š. rudo cukraus
             1 mažo kiaušinio
           


Trupiniams (org. dėjos visko dvigubai. Man pasirodė per daug to kiekio, dėlto siūlau būtent tik tiek imti visko šiai masei)
                  80 g miltų
                  50 g šalto sviesto
                  30 g cukraus

Iš pagrindui skirtų produktų užsiminkyti greitai rankomis ar kombainu trupininę tešlą. Įsukus į maistinę plėvelę dėti kameron kol pasiruošime slyvas. Jas reikia išsikaulinti ir susipjaustyti ketvirčiais ;) 
Tada išėmus jau šiek tiek "atvėsusią" tešlą išsikočioti ir iškloti ja gražiai kepimo formą. Ant jos užbarstyti sutrintus amarettini sausainius ir sudėlioti slyvas. Pašauti į orkaitę 25 min prie 200°. 


Kol pyragas kepa pasidaryti tešlą trupiniams ir įsidėti kameron. 
Taip  pat pasiruošti kremo masę. Tiesiog suplakti jai skirtus produktus.
Po 25 min kepimo, traukti pyragą lauk. Ant jo užpilti kremą ir užtarkuoti trupiniams pasiruoštą tešlą. Kepti toliau dar 25 min. Valgyti ataušusį ;) Skanaus!


Šaltinis: čia

***************

Jei kas nežinote kas yra amarettini sausainiai, tai rodau kaip jie atrodo. Tai tiesiog itališki sausainėliai, pagaminti iš baltymų, cukraus bei maltų migdolų ;) Dažniausiai pateikiami prie espresso kavos puodelio.







22 komentarai:

  1. Mmmm be galo skaniai atrodo. Aš irgi turiu planą šiandien kažką iš slyvų daryti :) trupininis tikrai vilioja

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koks viliojantis gabalelis i mane ziuriii... kazkaip valgytojai mano sotus nuo pyragu, o taip noriu bandytt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Koks gražus. Ypač toji nuotrauka su gabalėliu - tai ir kviečia paragauti :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Seilės nutįso... Tikiuosi dukra, "suvalganti" visą laiką dabar, po kokių penkiolikos metų iškeps man tokį pyragą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. kurį naudojamas objektyviai?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indre: man irgi šiuo metu slyvos labai skanios ♥

    Ilona: aš maniau jog tu per vakavimus laiko pyragams neturi :(

    Asta: ačiū :*

    Vilma: manau ir ne tokį dar iškeps, jei mamos virtuvės genus paveldėjo ;)

    Anonimiške: nesupratau?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tolle Fotos (toller Blog!) und die Tarte ist dir wunderbar gelungen!
    Schön, dass sie dir geschmeckt hat!

    AtsakytiPanaikinti
  8. kas objektyvu, kurį naudojate

    AtsakytiPanaikinti
  9. Grain de sel: vielen Dank für soooo viele Komplimente! Dein Blog hab ich auch erst entdeckt und bin begeistert! Weiter so ;)

    Anonimiske: naudojaus Canon EFS 55-250 mm.

    AtsakytiPanaikinti
  10. o be tų sausainėlių ar skanu būtų, tiesiog nežinau kur jų galima LT nusipirkti.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Manau tikrai neturetu nukenteti skonis. Gal siek tiek tik dziuveseliu uzberciau, kad slyvos skyscius sugertu ;) Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Was würde ich gerne deiner Sprache mächtig, um dein schönes Blog verfolgen zu können. Deine Fotos sind wirklich toll!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Liebe Micha, es schmeichelt mich, dass so eine Kochqueen mich ab und zu besucht :)) Ich habe überall Quellen angegeben und die meisten Rezepte stammen aus den deutschen Blogs :)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails