2015 m. birželio 3 d., trečiadienis

Nerealus vištienos & duonos duetas

Sesė seniai man šį receptą rekomendavus buvo, tik aš niekaip prie jo nepriėjau. Iki vakar! Jokio vargo (nors būtent dėlto aš jo nebandžiau, nes maniau jog jam reikia laiko) bedarant, o rezultatas pranoksta lukesčius. Šiaip nemėgstu vištienos kulšelių (ar blauzdelių? vis maišau šią dalį :p), bet čia jos tinka puikiai. O pasigaminti reikia visai ne daug visko ir tikrai galima improvizuoti. Taigi aš 2 asmenims ėmiau:

4 vištienos kulšeles
pora morkų
petražolės šaknį ( org. dėjos saliero stiebas)
šiek tiek poro (org. dėjos svogūnas)
1 1/2 puodelio vištienos sultinio
2 v.š. mascarponės
druskos, pipirų
šviežių petražolių
4 riekelių mėgiamos duonos

Mažesnėje, gilesnėje keptuvėje įsikaitinti šiek tik kepimui tinkančio sviesto ir sudėjus kulšeles kepinti ant didesnės ugnies ( vis pavartant) 15 min. Tada paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais ir sudėjus smulkintas daržoves uždengti ir prisukti ugnį. Kepti taip 10 min, vieną kartą apverčiant. Supilti sultinį ir uždengus dar troškinti +/- 25 min. Kai kulšelės geros bus, šias išsiimti o į daržovių padažą sudėti mascarponę ir šluotele išsukti viską, kad ši gražiai ištirptų. Paskaninti petražolėmis, druska bei pipirais ir sudėti atgal mėsytę. Uždengus palikti skoniams susigerti o į tą laiką pasiskrudinti orkaitėj duonytę. Viskas, beliks duonytę dėtis į lėkštę, ant jos mėsytę ir aplieti viską gausiai daržovių padažu. Skanaus!
Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails